СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У НАВЧАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4604.2023.1(50).285571

Ключові слова:

мобільний додаток, ігрові елементи, словниковий запас, адаптивний підхід

Анотація

Стаття присвячена огляду сучасних мобільних додатків, які використовуються у навчанні англійської мови. Застосунки дозволяють студентам мати доступ до різноманітних навчальних матеріалів, таких як відеоуроки, аудіофайли, текстові матеріали та інше, які можуть бути використані для покращення навичок читання, письма, аудіювання та говоріння. Багато застосунків використовують ігрові елементи, викликаючи більше зацікавлення та мотивацію до навчання. Крім цього, застосунки дозволяють студентам вивчати мову відповідно до своїх потреб та рівня володіння. Переваги застосування додатків у навчанні англійської мови включають зручність і доступність (додатки мож- на використовувати на смартфонах, планшетах та комп’ютерах, що дозволяє вчитися в будь-який зручний для вас час і в будь-якому місці), різноманітність матеріалів (застосунки надають доступ до відео, аудіо, текстів, граматичних вправ та інше. Це допомагає розширити словниковий запас, покращити навички читання, слухання та мовлення), аутентичний матеріал (відео з реальними викладачами та носіями мови, що допомагає студентам підвищити своє розуміння реальної англійської мови та практикувати свої навички слухання), адаптивний підхід (багато додатків пропонують персоналізовані курси в залежності від вашого рівня вивчення та цілей. Ви можете вибрати тематику, яка вам цікава, або скласти свій власний набір матеріалів), інтерактивність (застосунки пропонують різні інтерактивні вправи, ігри та виклики, які роблять процес навчання цікавим, що сприяє більш ефективному засвоєнню матеріалу), фідбек та корекція помилок (деякі додатки надають можливість отримувати фідбек та корекцію помилок від викладачів або носіїв мов).

Посилання

Karpa, I. (2016). Perevahy zastosuvannia informatsiino-komunikatsiinykh tekhnolohii dlia pidvyshchennia anhlomovnoi kompetentsii studentiv. Aktualni pytannia humanitarnykh nauk. Vyp. 16, 322–327.

Top 10 prohram dlia vyvchennia anhliiskoi. URL: https://kibit.edu.ua/top-10-program-dlya-vivchennya-anglijskoi-movi/

Battro, A. M. (2004). Digital skills, globalization and education. Berkeley: University of California Press.

Sutherland, R. (2004). Transforming teaching and learning: embedding ICT into everyday classroom practices. Journal of Computer Assisted Learning. Vol. 20, No. 6, 413–425.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-10-13

Номер

Розділ

Статті