ТЕМПОРАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ МОВЛЕННЯ ШЕФ-КУХАРЯ
DOI:
https://doi.org/10.18524/2307-4604.2017.2(39).118610Ключові слова:
темпоральний компонент, інструментальне дослідження, середньо складова тривалість, коефіцієнт паузаціїАнотація
Дане дослідження присвячене аналізу темпоральних особливосте просодії британського шеф-кухаря Найджела Слейтера «Roast Duck Legs with Citrus». Проведене інструментальне дослідження показало наявність незначної кількості пауз у мовленні досліджуваного інформанта. Дані дозволяють зробити висновок, що темп мовлення досить швидкий, паузи рівномірно розподілені між важливими за змістом відрізками мовлення.Посилання
Antipova, A.M. (1979). Sistema angliyskoy rechevoy intonatsii. M.: Vysshaya shkola.
Prisyazhnyuk, O.Ya. (2003). Prosodicheskiye osobennosti territorial'nykh tipov britanskogo proiznosheniya: dis. … k.filol.nauk: 10.02.04. Odessa.
Parashchyuk, V.Yu. (2009). Teoretichna fonetika anglíys'koí̈ movi: navch. Posíbnik. 2-ge vidannya. – Vínnitsya: Nova kniga.
Selívanova, O.O. (2008). Suchasna língvístika: napryami ta problemi: pídruchnik. Poltava: Dovkíllya-K.
Kalíta, A.A. (2001). Fonetichní zasobi aktualízatsíí̈ smislu anglíys'kogo yemotsíynogo vislovlyuvannya: Monografíya. K.: Vidavnichiy tsentr KDLU.
Goldman-Eisler, F. (1961). The Distribution of Pause Durations in Speech. In Language and Speech. Vol. 4, 232 – 237. 7. Zinder, L. R. (1979). Obshchaya fonetika. M.: Vysshaya shkola.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Записки з романо-германської філології
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution-NonCommercial License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.