ТЕМПОРАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ МОВЛЕННЯ ШЕФ-КУХАРЯ

Автор(и)

  • О. К. Ковальчук Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4604.2017.2(39).118610

Ключові слова:

темпоральний компонент, інструментальне дослідження, середньо складова тривалість, коефіцієнт паузації

Анотація

Дане дослідження присвячене аналізу темпоральних особливосте просодії британського шеф-кухаря Найджела Слейтера «Roast Duck Legs with Citrus». Проведене інструментальне дослідження показало наявність незначної кількості пауз у мовленні досліджуваного інформанта. Дані дозволяють зробити висновок, що темп мовлення досить швидкий, паузи рівномірно розподілені між важливими за змістом відрізками мовлення.

Посилання

Antipova, A.M. (1979). Sistema angliyskoy rechevoy intonatsii. M.: Vysshaya shkola.

Prisyazhnyuk, O.Ya. (2003). Prosodicheskiye osobennosti territorial'nykh tipov britanskogo proiznosheniya: dis. … k.filol.nauk: 10.02.04. Odessa.

Parashchyuk, V.Yu. (2009). Teoretichna fonetika anglíys'koí̈ movi: navch. Posíbnik. 2-ge vidannya. – Vínnitsya: Nova kniga.

Selívanova, O.O. (2008). Suchasna língvístika: napryami ta problemi: pídruchnik. Poltava: Dovkíllya-K.

Kalíta, A.A. (2001). Fonetichní zasobi aktualízatsíí̈ smislu anglíys'kogo yemotsíynogo vislovlyuvannya: Monografíya. K.: Vidavnichiy tsentr KDLU.

Goldman-Eisler, F. (1961). The Distribution of Pause Durations in Speech. In Language and Speech. Vol. 4, 232 – 237. 7. Zinder, L. R. (1979). Obshchaya fonetika. M.: Vysshaya shkola.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-15

Номер

Розділ

Статті