Апробація методики реконструкції індоєвропеїстами та лінгвокомпаративістами різних поколінь - Черхава, О. О. (Записки з романо-германської філології, 2016)
Cтаття представляє апробацію методики реконструкції у наукових працях індоєвропеїстів та лінгвокомпаративістів різних поколінь. Розглянуто перші методичні процедурні застосування алгоритму реконструкції, що зазнавали щоразу вдосконалень від методичного принципу встановлення регулярності змін елемента у мові, до оновленого прийому в методиці реконструкції із залученням даних морфології для реконструкції фонологічної системи прамови, техніки повної формалізації реконструкції прамови, застосування типологічних даних, у другій половині ХХ століття, та сучасного залучення етимологічної кодифікації “культурного” словника індоєвропейської прамови у дослідженні праіндоєвропейської лексики.