«Дискурс» і «дискурс ідентичності»: до визначення понять - Матузкова, О. П. (Записки з романо-германської філології, 2016)
У статті описуються два базисних поняття міжпарадигмального когнітивно-дискурсивного лінгвістичного підходу до вивчення ідентичності: «дискурс» і «дискурс ідентичності». Наводиться огляд досліджень дискурсу та його визначень, обґрунтовується двоплановість дискурсу, пропонується авторське бачення терміна «дискурс ідентичності».