Динамічні моделі значення в аспекті міжмовного зіставлення - Деменчук, О. В. (Записки з романо-германської філології, 2016)
У розвідці схарактеризовано динамічні моделі значення в аспекті міжмовного зіставлення (на матеріалі слов’янських, германських та романських мов – української, польської, англійської, німецької та французької). Моделі розглядаються як теоретичні конструкти, що моделюють зміст мовної одиниці або класу мовних одиниць у вигляді концепту ситуації.