Мова, мислення та мистецтво (діалектика взаємовідношень) - Жаборюк, О. А.; Жаборюк, І. А. (Записки з романо-германської філології, 2015)
Стаття присвячена питанню взаємовідношень між мовою, мисленням та мистецтвом, починаючи з витоків їх зародження у первісної людини і до сучасного етапу їх розвитку. Основним висновком статті є те, що точки перетину та специфіка мови і мистецтва зумовлені типами форм мислення, які домінують у кожному з цих явищ.