Особливості сприйняття усної інформації в англомовної лекції (порівняльний аналіз перцептивних і акустичних параметрів темпу) - Полєєва, Ю. С. (Записки з романо-германської філології, 2015)
Стаття містить результати експериментально-фонетичного дослідження темпоральної організації англомовної лекції. У ході експерименту було проведено порівняльний аналіз перцептивних і акустичних параметрів та виявлено оптимальні статистично значущі показники темпу мовлення, які впливають на когнітивні механізми сприйняття усної інформації.