Метафоризований простір і час (на матеріалі англійських та українських народних казок) (Частина І) - Нікульшина, Т. М. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті проведено зіставний аналіз лексико-семантичних полів “Метафоризований простір” і “Метафоризований час” на матеріалі англійських та українських народних казок. Емпіричною базою дослідження слугує один лексико-граматичний клас – іменники. Виокремлені ядро, навколоядерна зона та периферія. Зіставний аналіз специфіки структури лексико-семантичних полів “Метафоризований простір” і “Метафоризований час” дозволив виявити загальні риси та елементи з національно-культурною специфікою.