Модальні частки української, німецької та угорської мов як засоби посилення релевантності висловлення - Марусинець, М. М. (Записки з романо-германської філології, 2015)
Стаття присвячена дослідженню функцій модальних часток в українській, німецькій, угорській мовах з позицій теорії релевантності. У результаті дослідження виявлено, що основною функцією модальних часток у досліджуваних мовах є посилення релевантності висловлення. Ця функція реалізується завдяки здатності часток створювати контекстуальний ефект.