Лінгвокультурний концепт yankee в англомовній картині світу - Красницька, К. В. (Записки з романо-германської філології, 2015)
Стаття присвячена аналізу понятійної, образної та конотаційної складових концепту YANKEE в англомовній картині світу та визначенню розбіжностей у сприйнятті цього концепту в американській та британській лінгвокультурі. Також були розглянуті зв’язки концепту YANKEE з концептом NORTH і встановлено його важливу роль у концептуалізації американської півночі.