ЗГАСАННЯ МЕТАФОРИЧНОЇ РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ ПОЛІТИКИ ЯККІНО, ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ ТА ФІНАНСІВ В АНГЛОМОВНОМУЕЛЕКТРОННОМУ ПОЛІТИЧНОМУ ДИСКУРСІ«ВИБОРИ 2010 – 2012 РР. В УКРАЇНІ» - П’єцух , Оксана Іванівна (Записки з романо-германської філології, 2022)
Статтю присвячено дослідженню динаміки метафори в англомовному електронному дискурсі «Вибори 2010-2012 рр. в Україні». Серед типів динаміки метафори виокремлено згасання метафоричних доменів. Проаналізовано чинники, які впливають на зміни метафоричних моделей в англомовних електронних ЗМІ. Ключові слова: електронний політичний дискурс, динаміка метафори, згасання метафоричних доменів, донорський домен, реципієнтний домен.