ФОНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МОВИ ІДИШ - Поповська, Ганна Яківна (Записки з романо-германської філології, 2022)
Своєрідність єврейської мови виявилася вже на ранньому етапі її формування, по-перше, в тому, що до неї увійшла значна кількість староєврейських і арамійських слів; по-друге, ідиш увібрав у себе безліч слів з романських мов, на яких євреї говорили до своєї появи в Німеччині; по-третє, поступово накопичувалися відмінні риси в самій німецькій основі ідиш.