ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ВАРІАТИВНОСТІ ТА ТРУДНОЩІВ ПЕРЕКЛАДУ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЬ (за романом Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра») - Остапенко, Світлана Анатоліївна (Записки з романо-германської філології, 2022)
В статті розглядаються способи перекладу фразеологічних одиниць та з’ясовуються причини труднощів їх перекладу. Автор досліджує проблему варіативності перекладу фразеологічних одиниць на матеріалі перекладу роману М. Твена «Пригоди Тома Сойєра» українською мовою, виконаного трьома перекладачами, та робить їх порівняльний аналіз.