ЛІНГВОКРЕАТИВНИЙ АСПЕКТ МІФОЛОГІЧНОГО СЕМІОЗИСУ - Колесник , Олександр Сергійович (Записки з романо-германської філології, 2022)
У статті розглянуті лінгвосеміотичні основи творення альтернативних світів на основі змісту міфологічного простору. Особливу увагу приділено універсологічно-системній характеристиці міфологічного семіозису. Визначені властивості номінацій елементів міфологічного простору як базових операторів. Лінгвокреативні потенції мовних знаків аналізуються як наслідок реалізації їхнього лінгвокогнітивного підґрунтя.