ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ МЕЛОДИЧНОГО ТА ТЕМПОРАЛЬНОГО КОМПОНЕНТІВ ІНТОНАЦІЇ МОВЛЕННЯ НОСІЇВ ЙОРКШИРСЬКОГО ДІАЛЕКТУ - Григораш , Вікторія Сергіївна (Записки з романо-германської філології, 2022)
Стаття присвячена аналізу мелодичних та темпоральних компонентів інтонації мовлення носіїв Йоркширського діалекту, які належать до різних вікових груп, а саме: юність, молодість, зрілість та похилий вік. Матеріалом дослідження послугували аудіозаписи читання ідентичного тексту інформантами різного віку та монологічні частини інтерв’ю, вилучені з Міжнародного архіву англійських діалектів (IDEA). Аудитивний аналіз дозволяє чітко виділити основні інтонаційні ознаки, які маркують мовлення представників різних вікових груп: основні типи шкал та номенклатуру термінальних тонів, а також особливості темпу мовлення носіїв Йоркширського діалекту