МОВНІ КОНТАКТИ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ЛЕКСИКОНУ ІНДІЙСЬКОГО ВАРІАНТА АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Битко , Наталія Сергіївна (Записки з романо-германської філології, 2022)
Стаття присвячена вивченню початкового етапу формування лексикону індійського варіанта англійської мови. Методика дослідження полягає у застосуванні аналізу словникових дефініцій лексем, представлених в одному з перших словників цього варіанта Hobson-Jobson, з фокусом на етимологічній складовій. Дослідження доводить, що запозичення лексичного матеріалу грає ключову роль у генезисі індійського варіанта англійської мови, процесі складному та непрямолінійному.