РИТОРИЧНИЙ ТА СТИЛІСТИЧНИЙ ПІДХІД ДО ВИВЧЕННЯ МЕТАФОРИ В НАУКОВО-КРИТИЧНОМУ ДИСКУРСІ - Савчук, А. Я. (Записки з романо-германської філології, 2018)
У статті увага зосереджена на дослідженні риторичного та стилістичного підходів до розуміння понять метафори в науково-критичному дискурсі на матеріалі праць Девіда Лоджа. Подані визначення та тлумачення термінів метафори в стилістичній та риторичній площинах. Було виявлено, що в науково-критичних працях Девіда Лоджа відбір, опрацювання і спосіб мовного втілення наукової інформації здійснюється з урахуванням фактора адресата. Метафора переважно виконує евристичну функцію поряд з номінативною, пізнавальною, образною та наoчно-конкретизуючою.