ТОПОНІМІЧНА ЛЕКСИКА ТА КРИТЕРІЇ ЇЇ КЛАСИФІКУВАННЯ - Музя, Є. М. (Записки з романо-германської філології, 2018)
Робота присвячена питанню, пов’язаному з проблемою створення несуперечливих принципів описування ономастичного матеріалу, а також виділенню критеріїв класифікування топонімів. Робота в цілому, спрямована на розробку адекватних методів лексикографування топонімів у словниках різних типів. У статті аналізується 6 класифікацій, до основи яких покладені різні класифіку ючі ознаки. У роботі запропонована авторська схема підрозділів топоніміки, яка грунтується на ідеях, запропонованих Н.В. Подольською.