СЛОВНИКИ ІНДІЙСЬКОЇ АНГЛІЙСЬКОЇ В ПАРДИГМІ OXFORD UNIVERSITY PRESS - Битко, Н. С. (Записки з романо-германської філології, 2018)
Багатовікова історія англійської лексикографії та розвиток видавничих домів привели до поступового формування вимог до макро- і мікроструктури словників. При цьому визнання змін лексичної системи англійської мови в результаті колонізації і глобалізації сприяло усвідомленню необхідності створення і вивчення лексикографічної продукції, яка описує не тільки національні, а й вторинні варіанти англійської мови. Мета цієї статті полягає в комплексному вивченні словника Common Indian Words in English, опублiкованого Р. Е. Хокінсом 1984 року видавничим домом OUP. Словник розглядається не стільки як історичне явище, скільки як частина сучасної лексикографії, в рамках якої сформувалися чіткі вимоги до словникової продукції.