ПРОСПЕКЦІЯ ТА РЕТРОСПЕКЦІЯ У НАРАТИВАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ НАУКИ - Шелковнікова, З. Б. (Записки з романо-германської філології, 2017)
Статтю присвячено сучасним тенденціям наративізації англійської мови науки. В ході дослідження проаналізовано ступінь та міру наративізації наукового дискурсу. Було виділено категорії проспекції та ретроспекції, які можуть бути реалізовані за допомогою структурних наративів, наративних обкладинок та невербальних наративів, які створюють особливу функціонально-стилістичну систему.