ПРОСОДИЧНІ ЗАСОБИ ВИРАЖЕННЯ ЕМОЦІЙНОЇ НАПРУЖЕНОСТІ В МОВЛЕННІ СПОРТИВНИХ КОМЕНТАТОРІВ - Сіваченко, І. В. (Записки з романо-германської філології, 2017)
Пропонована робота присвячена дослідженню просодичних засобів, які відповідають за сприйняття емоційної напруженості в мовленні спортивного коментатора. Методом перцептивного аналізу з’ясовано, що гучність мовлення і темп є основними просодичними маркерами сприйняття емоційної напруженості.