ВАРІАТИВНИЙ ХАРАКТЕР МЕЛОДИЧНОГО КОНТУРУ У МОВЛЕННІ ІРЛАНДЦІВ - Бубнов, Д. В. (Записки з романо-германської філології, 2017)
Пропонована стаття присвячена дослідженню мелодійних характеристик у мовленні ірландців. Своєрідність ірландського варіанту як національного різновиду англійської мови полягає в тому, що в країні функціонують і взаємовпливають дві мови - англійська та ірландська. Проведене дослідження довело ступінь варіативності мелодійних характеристик, виявило загальноірландські специфічні особливості (високий відсоток вживання висхідної шкали), які можуть виступати маркерами, що ідентифікують регіональну належність.