Особливості адаптації тексту художнього твору в кіносценарний комунікативний трансформ - Калінюк, О. О. (Записки з романо-германської філології, 2017)
Стаття присвячена дослідженню особливостей адаптації тексту літературного твору (вихідного тексту) в текст кіносценарію його екранізації (кіносценарний комунікативний трансформ). У роботі аналізуються різні типи трансформацій, визначається їх функціональна значущість.