Когнітивно-семантичний статус онімів у сучасній лінгвістиці - Швець, А. І. (Записки з романо-германської філології, 2016)
Стаття присвячена вивченню когнітивно-семантичної природи онімної лексики, в якій обговорюється складна і досі не розв’язана проблема значення онімів. Спираючись на результати попередніх досліджень у цій сфері, у статті обстоюється екстралінгвістичне (енциклопедичне) значення власного імені, що включає фактор його широкого вживання, про яке заявляють представники когнітивної семантики, на відміну від прихильників структурної семантики.