Кількісні та якісні характеристики дифтонгів середньоверхньонімецького періоду - Глущенко, О. В. (Записки з романо-германської філології, 2016)
У статті розглянуто перехід дифтонгів з давньоверхньонімецького у середньоверхньонімецький період, встановлено причини та тенденції змін голосних сполук та встановлено кількісні та якісні характеристики дифтонгів даного періоду. Проведено статистичне дослідження дифтонгів на матеріалі середньоверхньонімецьких текстів та виявлена частотність вживання дифтонгів у відсотковому співвідношенні.