Самоорганізація когнітивної системи при створенні мовленнєвого твору: переваги та обмеження - Піхтовнікова, Л. С. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті розглянуто аналогії між когнітивною системою автора мовленнєвого твору і нейроподібною мережею, здібною до швидкої самоорганізації. Описано переваги й обмеження на фрактальні процедури і процедури типу математичних катастроф, що відбуваються в мережі.