Мовленнєва мімікрія як комунікативна гра: гештальт-аналіз - Морозова, І. Б. (Записки з романо-германської філології, 2015)
Робота присвячена дослідженню феномена мовленнєвої мімікрії в художньому діалозі. Термін «мімікрія» бере початок у біології та використовується в статті як специфічний спосіб пристосування та моделювання мовлення згідно з бажанням мовця створити певний імідж в очах співрозмовника задля реалізації власної комунікативної мети. Автор доводить, що гештальт-підхід до реального та віртуального діалогу дає об’єктивну можливість впізнати міміків у процесі мовленнєвої інтеракції.