Стратегія як базовий інструмент когнітивного аналізу комунікації - Мартинюк, А. П. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті здійснена спроба інтеграції поняття комунікативної стратегії в систему понять когнітивної лінгвістики. Обґрунтовано застосування такого інструмента когнітивного аналізу комунікації, як сценарій комунікативної стратегії.