Поетика спонтанності постмодерністського наративу - Бабелюк, О. А. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті окреслено специфіку текстуального простору постмодерністського наративу в рамках поетики спонтанності, уточнено дефініції основних понять постмодерністської поетики. Визначено, що ключовими поетикальними засобами і прийомами постмодерністського наративу є наративна ризома, трансформовані оповідні техніки потоку свідомості, «начерку», імажизму, гіпертекст, оцифрована текстуальність, які в межах спонтанного письма створюють наративний хаос, квазіреальність, та безкінечні мовні імпровізації. Простежено і схарактеризовано етапи становлення американської постмодерністської прози малої форми у поетологічному аспекті.