Історичні зміни в англійському консонантизмі: погляд з позицій лінгвосинергетики - Домброван, Т. І. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті розглядаються історичні зміни у системі приголосних англійської мови з позицій діахронічної лінгвосинергетики, що її розробляє автор. Уведене поняття «простір станів фонетичної системи мови» дозволяє пояснити градуальність і циклічність фонетичних альтернацій в історії англійської мови.