Науково-дослідна робота студентів як засіб оптимізації навчання французькій мові професійного спрямування студентів історичних спеціальностей Одеського національного університету імені І. І. Мечникова - Дімова Л.С., Л. С. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті проаналізовано підходи щодо науково-дослідної роботи студентів, зокрема підготовки та участі в студентській науковій конференції з представленням доповідей зі спеціальностей “Історія, археологія, “етнологія” французькою мовою та висвітлено багаторічний досвід співпраці секції французької мови кафедри іноземних мов гуманітарних факультетів з Альянс Франсез м. Одеси в презентації доповідей французькою мовою в рамках щорічної звітної студентської наукової конференцій в ОНУ імені І. І. Мечникова.