Альтернативна література сучасності - Кухаренко, В. А. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті йдеться про поширення альтернативної літератури (Alt Lit) у всіх літературних жанрах, стилях та напрямах. Розглядається інтегральна ознака всіх альтернативних творів – вираження кута зору автора, відмінного від загальноприйнятого. Обговорюються біблійний, радикальний та субкультурний напрями, а також „альтернатива форми” – графічні романи та манга.