Гендерні стереотипи мовленнєвої поведінки австралійців - Костроміна, О. В. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті розглянуто питання, які пов’язані з гендерними особливостями мовленнєвої поведінки носіїв австралійського варіанту англійської мови. Аутентичний матеріал дослідження та проведений слуховий аналіз дозволили нам зробити висновок, що мова австралійців, чоловіків і жінок, характеризується різноманітним інтонаційним ритмом, з переваженням висхідного термінального тону, рівної шкали шкали вузького та широкого діапазону.