Особливості акцентуації в мовленні представників професій з підвищеною мовленнєвою відповідальністю - Корнєлаєва, Є. В. (Записки з романо-германської філології, 2015)
У статті досліджуються особливості акцентуації в мовленні представників професій з підвищеною мовленнєвою відповідальністю – політиків, акторів, викладачів. Професійна приналежність є одним з найважливіших компонентів соціального статусу мовця. Акцентуація виявляє компоненти тексту, які є комунікативним центром висловлювання.