ЛІНГВОКОГНІТИВНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПОНЯТТЯ “WIND/ВІТЕР” ЯК КОНСТИТУЕНТА ЛІНГВОКУЛЬТУРНОГО КОНЦЕПТУ - Пасічник, Галина Петрівна (Записки з романо-германської філології, 2022)
Стаття стосується лінгвокультурних характеристик поняття “wind/вітер” як складника однойменного лінгвокультурного концепту. Його ядро базується на фактичній інформації та формується поняттям “a moving air/ рухоме повітря”, у той час, як його смисл утворює периферійний суб’єктивний зміст. Отож, концепт “wind/вітер” етнічно і культурно зумовлений ментальний конструкт, який володіє своєю власною архітектонікою та системою образів.