КОНЦЕПТ, КОНЦЕПТУ, КОНЦЕПТАМ: МОДНИЙ ДИСКУРС ЗА НЕЗАДАНОЮ ТЕМОЮ - Кравченко , Олександр Володимирович (Записки з романо-германської філології, 2022)
Причина «концептуального повороту» у російській когнітивній лінгвістиці, що відбувся на зламі століть, за припущенням, полягає у вичерпності предметної галузі традиційної лінгвістики, яка стоїть на позиціях об’єктивного реалізму та породжуваного ним мовного міфу. Проте, предметна сфера концептуальних досліджень залишається невиразною та невизначеною, оскільки вони продовжують виходити з неадекватних епістемологічних припущень, ігноруючи біологію пізнання і мови.