КЛАСИФІКАЦІЯ МОВЛЕННЄВИХ МАСОК В АНГЛОМОВНОМУ УСНОМУ РЕКЛАМНОМУ ДИСКУРСІ - Євдокимова , Інна Олександрівна (Записки з романо-германської філології, 2022)
У статті розглянуто мовленнєва маска як лінгвістичний феномен, наведено критерії класифікації та виділено види мовленнєвої маски в англомовному усному рекламному дискурсі. Встановлено, що в усному рекламному дискурсі маска є рівнозначною певній позиції автора дискурсу, яка реалізується вербальними та паравербальними засобами. У зв’язку з тим, що кожний вид мовленнєвої маски характеризується певними інтонаційними засобами реалізації, мовленнєві маски в усному рекламному дискурсі були поділені на інформувальні, переконувальні та навіювальні.