ВЗАЄМОДІЯ ГРАМАТИЧНОГО ТА ХУДОЖНЬОГО ЧАСУ В ХУДОЖНЬОМУ ТВОРІ - Дмитрук, Л. А. (Записки з романо-германської філології, 2018)
У статті досліджуються деякі випадки функціонування граматичних груп (Simple, Continuous, Perfect, Perfect Continuous) і часів (Present, Past, Future) в художньому тексті (на матеріалі творів О. Генрі.). Тут розглядається діапазон функціонування граматичних груп і часів, аналізується взаємодія і взаємовплив граматичного часу і художнього часу в творах автора, а також піддається аналізу роль граматичних засобів вираження художнього часу в тексті.