СТРУКТУРА АГЕНТИВНИХ ВІДНОШЕНЬ У РИТУАЛІЗОВАНІЙ КОМУНІКАЦІЇ (на матеріалі англомовної лінгвокультури) - Афанасьєва, О. М. (Записки з романо-германської філології, 2018)
Статтю присвячено визначенню та опису загальнодіяльнісних та прагмакомунікативнх властивостей агентивності в ритуалізованих формах комунікації. Основні функціональні ознаки ритуалу розглядаються в загальній теоретичній моделі ритуалізованої комунікації та ілюструються на матеріалі роману Дж.Д.Селінджера «Ловець у житі».