ДИСКУРСИВНІ ЧАСТКИ У РОЗВИТКУ ДИГІТАЛЬНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ - Вербицька, Т. Д.; Никифоренко, І. В. (Записки з романо-германської філології, 2018)
Стаття висвітлює питання вивчення німецьких дискурсивних часток у процесі розвитку дигітальної комунікативної компетенції. Розглядаються зміни акцентів з письмового мовлення на формування усної компетенції як основної цілі викладання сучасної німецької мови як іноземної. Автентичне німецьке мовлення не можна уявити без вживання в ньому дискурсивних часток, які використовуються носіями мови як в усному спілкуванні, так і при спілкування за допомогою відомих месенджерів (WhatsApp та Viber) як у письмовій, так і в усній формі.