ПРИРОДА ДИФТОНГІВ ТА ЇХ РОЗВИТОК В ІСТОРИЧНОМУ ПРОСТОРІ - Глущенко, О. В. (Записки з романо-германської філології, 2018)
Стаття присвячена ґенезі дифтонгів та їх подальшому функціонуванню в давньоверхньонімецькому та середньоверхньонімецькому періодах розвитку німецької мови до сьогодення. Були викриті основні причини появи двозвуків та шляхи їх формування у мові. Результати дослідження дозволили встановити основні функції дифтонгів і показали пряму кореляцію між часом зародження дифтонгів та частотою їхньої реалізації у текстах.