Казка Шарля Перо та її модерністський варіант. Анджела Картер, як представник феномена «мідл-літератури» - Дмитрієва, В. В. (Записки з романо-германської філології, 2017)
Стаття дає уявлення про твори Анджели Картер і їх місце в світовому літературному процесі. Оповідання письменниці «Кривава кімната» розглядається з точки зору теорії Чуприніна С. про три основні рівні літератури. Наше дослідження ставить роботи Анджели Картер на один рівень з інтелектуальною прозою її сучасників. Саме тому, у статті використовується поняття «вічні теми», які функціонують у літературному просторі та набувають нових значень. Архетипічний та символічний зміст повісті висвітлюється в рамках такого напряму, як магічний реалізм. Образи старої казки аналізуються з точки зору теорії Фердинанда де Сосюра. Отже, згідно з міфотворчою схемою Ролана Барта ми розглядаємо і аналізуємо міф як знак.