Можливості магічного реалізму як художнього засобу жіночого роману («Садові чари» Сари Ален) - Черноземова, О. М. (Записки з романо-германської філології, 2017)
У статті на прикладі роману «Садові чари» Сари Ален (2007) проаналізовано особливості жіночої прози та художні прийоми магічного реалізму. Саме вони за думкою автора дозволяють створити інтригуюче амбівалентне прочитання ряду ситуацій і відтворити поетичне сприйняття дійсності, в якій причинно-наслідкові зв’язки визначаються невидимими серцевими імпульсами.